Koira harrastuskaverina

WaffleWithHerBorleesSuomalaiset harrastavat koirien kanssa aina vain enemmän ja monipuolisemmin, mikä on ehdottomasti positiivinen asia erilaiset aktiviteetit melkeinpä poikkeuksetta häntä heiluen tervetulleiksi toivottavien lemmikkiemme kannalta. Mukavasta harrastuksesta nauttiikin sekä koira että omistaja. Näyttelyt ovat perinteisesti olleet kaikkein suosituin koiraharrastus, mutta vaihtoehtoja riittää pilvin pimein ja jokaiselle koiralle omistajineen löytyy varmasti mieluisa harraste! Valintaa helpottaaksemme esittelemme tässä joitakin suosituimpia koiraharrastuksia.

Vauhdikas agility kohottaa kuntoa

Agility on ohjaajan ja koiran yhteinen esteratakilvoittelu, jossa koira ohjataan erilaisten esteiden yli. Onnistunut agilitykierros edellyttää koiran ja omistajan saumatonta yhteistyötä sekä pitkäjänteistä harjoittelua.

Agilityradalla on tavallisesti 12–22 estettä, joiden joukossa on niin tavallisia hyppyesteitä, kontaktiesteitä kuin vaikkapa renkaita ja tunneliesteitäkin. Agilitya menestyksellä harrastavan koiran on oltava helposti hallittava, toimintakykyinen ja hyväkuntoinen.

Koiratanssi on hauskaa tekemistä musiikin ystäville

Koiratanssissa koira ja ohjaaja esittävät tottelevaisuusohjelman musiikin tahdissa. Lajia voi harrastaa omaksi huvikseen kotosalla opettamalla koiralle erilaisia temppuja ja koostamalla niistä sitten esityksen, mutta myös kilpaileminen on mahdollista. Koiratanssikilpailuja järjestetään kahdessa eri sarjassa: vapaaohjelma (Freestyle) tai seuraaminen musiikin tahtiin (Heelwork to Music eli HTM).

Tottelevaisimmat karvaturrit kisailevat tokossa

Tottelevaisuuskokeessa eli tokossa koiralle opetetaan miellyttävää ja hallittua käytöstä ja koiran ohjaajalle puolestaan oikeaa ja asianmukaista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuus sopii mainiosti harrastukseksi myös kotioloissa tai kursseilla ilman kilpailuihin osallistumista, sillä perustottelevaisuus on varmasti toivottava piirre koiralle kuin koiralle. Tottelevaisuuskokeessa tuomari arvioi koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa.

Viime vuosina suosiota on kasvattanut tokon leikkimielisempi versio, sitä agilityn ja koiratanssin elementteihin yhdistävä rally-toko. Rally-tokossa painotetaan millintarkan liikkeiden ja asentojen suoritusten sijaan koiran ja ohjaajan iloista yhteistyötä.

Jäljestys laittaa koiran nenän töihin

Jäljen ajaminen on monille koirille mieluisaa ja varmasti luontevaa tekemistä, sillä hajuaisti näillä ihmisen parhailla ystävillä on ilmiömäinen. Omaksi ilokseen jäljestystä voi harrastaa koiran kuin koiran kanssa, mutta virallisia jälkikokeita järjestetään vain metsästyskoirille ja palveluskoirille. Jäljestyksen opettamisessa koiralle on olemassa monta eri tapaa, joihin voi tutustua omatoimisesti vaikkapa netin tietolähteitä hyödyntäen tai osallistumalla koirakoulujen ja rotuyhdistysten järjestämille kursseille.

One Response to Koira harrastuskaverina

  1. Marlincah says:

    We are totally happy to have clicked on your web site, it is exactly the thing my friend and I have been looking for. The details on this web site is truely helpful and will assist my friends and I quite a bit. It looks like the site has a large amount of knowledge concerning this and the other links and information really show it. I am not on the internet during the day but when I get a chance I am more often than not avidly hunting for this kind of knowledge or stuff similarly concerning it. I have a couple of my relatives that have picked up a liking in this because of what I have found out about it and they’re definitely going to be visiting the website since it’s such an awesome discovery. I am also facsinated in government issues and dealing with the new changes in politics. If you get a chance, check out at my website. Tacoma Headshot Photographer

Leave a Reply

Your email address will not be published.