suomenlapinkoira

Saamelaiset tulivat alueelta, joka tunnetaan nimellä Lappi, johon kuuluu Ruotsi, Suomi sekä osa Pohjois-Venäjää ja Norjaa, ja he käyttivät samantyyppisiä koiria kuin Suomen Lapond poronhoitajina poroina, tarkkailijoina ja perheenjäseninä. Vaikka saamelaiset ovat käyttäneet niitä työ koirina vuosisatojen ajan, vasta äskettäin heidät on tunnustettu viralliseksi roduksi suojellakseen niitä. Ensimmäisen standardin perusti Suomen Kennelliitto 1950-luvulla. Vuonna 1967 rotu jaettiin kahteen osaan – lyhyempi Lapponian Herder ja Lapphund Coated. Pitkäkarvainen rotu nimettiin uudelleen suomalaiseksi Lapphundiksi vuonna 1993.

Suomalainen Lapphund on tänään ystävällinen, hellä kumppani ja yksi Suomen suosituimmista perhekoirista. Olit suhteellisen äskettäin Australiassa, ja ensimmäinen vierailusi oli vuonna 1995. Täällä olen ottanut lempinimen Lappies. Suomalainen Lapphund on erittäin rakastava ja vilpitön, tämän on vahvistanut kouluttaja ja harrastaja Vanessa Broto, joka tuntee suomalaisen Lapphundin hyvin.

Suomalaiset lapphundit ovat todella hieno koira kaikille. Heidän mielialansa oli kerran kasvanut, rento ja lempeä. He haluavat oppia, he haluavat miellyttää omistajiaan ja haluavat myös olla omistajiensa kanssa. Jos ponnistelet pienellä vaivalla pentun elämässä, sinut palkitaan kumppanilla, joka rakastaa sinua koko elämän, Brotto Dogs Life kertoo. Ihanteellinen henkilö tälle rodulle on kaiken ikäinen henkilö, joka omistautuu rakkaudelleen koiraansa ja haluaa viettää aikaa hänen kanssaan. Tämän rodun rauhallinen, ystävällinen ja uskollinen luonne tekee heistä erittäin sopivan perhekumppanin.

Lapsiystävällinen koira

Nämä koirat tulevat hyvin toimeen lasten ja muiden eläinten kanssa, mutta varhainen sosiaalistaminen on välttämätöntä. Kuten kaikkien rotujen kohdalla, vauvoja tulisi valvoa. Suomalainen Lapfund on erittäin mukava pienten lasten kanssa. Brotto sanoo rakastavansa lapsia ja tietävän olevansa lempeä heitä kohtaan, vaikka pennut ja teini-ikäiset voivat olla paljon röyhkeämpiä.

Hän on kirkas, iloinen, ystävällinen ja rakastaa muuta kuin liittyä sinuun sohvalla. Hän lisää, että rotu on keskimäärin lempeä, terävä ja älykäs koira, joka sopeutuu ihmisen elämäntyyliin hyvin nopeasti. Hyvältä ulkonäöltään huolimatta Lapphund on hyvä vahtikoira. Kuori paljon, kun joku lähestyy kotiisi, mutta et osoita aggressiota ihmisiä kohtaan ja toivotat kaikki talon vierailijat mielellään tervetulleiksi, pidät siitä tai ei. Brotto Dogs kertoo elämälle, että se ei sovi henkilölle, joka haluaa vahtikoiraa.

Tämä rotu rakastaa ihmisten toveruutta eikä sopeudu hyvin yhteen takapihan elämään. Lapphund tarvitsee keskikokoisen, täysin aidatun pihan sekä päivittäisen kävelyn edun. He ovat melko aktiivinen rotu ja niillä on suuri kestävyys, kun heidät kasvatettiin paimeniksi, mutta he ovat valmiita vaeltamaan naapurustossa perheensä kanssa.

Lapphund tarvitsee omistajansa huomion. Ei koiraa, jonka pitäisi käydä vain kerran per yö takapihallasi. Brotto sanoo, että he ovat täydellinen sisäkoira ja kumppani ihmisystävilleen.

kultaseni!

Brotto Dogs Life kertoo Lapphundien hämmästyttävästä paimenkoirasta. Hän sanoo: Istuin keittiössäni syömällä aamiaista, kun kuulin, että huonot asiat levisivät. Katse ulos keittiön ikkunasta epäuskoani näki hirvieläinten juoksevan hevosten kanssa areenalla koiran koulutusradan takana.

Ajattelin mennä paremmin metsästämään peuroja kuin omaisuuttani. Olen nähnyt sen aiemmin. Se kuuluu yhdelle naapurini alueella. Menen alas takakentälle ja aloin työntää tätä peuraa etukentälle, jotta omistaja voi tulla hakemaan sen. Huokasin ja en päässyt mihinkään peuran kanssa. Pysähdyin ja ajattelin, mitä teen metsästääksesi tätä peuraa, kun minulla on hieno esimerkki suomalaisesta ragdogista, joka paimentaa poroa ja haukkuu huonosti puutarhassani?

Sain Blaze the Lappy: n ja kerroin hänelle, mitä haluan häneltä matkalla kehään. Hän tanssii ympärilläni ilolla silmissään